Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys on kuin valtion maksamaa bonusta, jota ei kannata jättää hyödyntämättä. Kun remontoit, muista vähentää työn osuus verotuksessasi.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen verovähennys. Sen maksimisumma on 2 250 euroa henkilöltä, jolloin puolison kanssa enimmäismäärä on 4 500 € vuodessa.

Kotitalousvähennyksen omavastuu on sata euroa. Jos vähennys jaetaan puolison kanssa, kumpikin maksavat osuudestaan omavastuun (2 x 100 €).

Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta, toisin sanoen, materiaalit ja muut kulut eivät ole vähennyskelpoisia. Voit vähentään 40 % työn osuudesta, kunhan myyjä on yritys. Kun työn osuutta on 5 875 euroa, voit tehdä maksimivähennyksen, eli 2 250 € vähennyksen.

Laskukaava: 5875 € X 0,4 – 100 € = 2250 €. 

Kotitalousvähennyksen saa tehdä myös tilanteessa, jossa olet palkannut työntekijän. Saat vähentää 15 % palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut. 

Saat kotitalousvähennyksen siltä vuodelta, jona olet maksanut yrityksen laskun tai työntekijän palkan ja siihen liittyvät sivukulut. 

Ja nyt tulee paras osuus: voit hakea kotitalousvähennystä kodin kunnossapito- ja parannustöistä, kuten katon pesusta, sisämaalauksesta, ulkoseinien maalauksesta, tiiliseinän impregnoinnista ja (lisää tähän palvelulistassamme oleva palvelu). 

Laskemme sinulle arvion kotitalousvähennyksestä tarjoukseemme