Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys on kuin valtion maksamaa bonusta, jota ei kannata jättää hyödyntämättä. Kun remontoit, muista vähentää työn osuus verotuksessasi.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen verovähennys. Sen maksimisumma on 2 250 euroa henkilöltä, jolloin puolison kanssa enimmäismäärä on 4 500 € vuodessa.

Kotitalousvähennyksen omavastuu on sata euroa. Jos vähennys jaetaan puolison kanssa, kumpikin maksavat osuudestaan omavastuun (2 x 100 €).

Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta, toisin sanoen, materiaalit ja muut kulut eivät ole vähennyskelpoisia. Voit vähentään 40 % työn osuudesta, kunhan myyjä on yritys. Kun työn osuutta on 5 875 euroa, voit tehdä maksimivähennyksen, eli 2 250 € vähennyksen.

Laskukaava: 5875 € X 0,4 – 100 € = 2250 €. 

Kotitalousvähennyksen saa tehdä myös tilanteessa, jossa olet palkannut työntekijän. Saat vähentää 15 % palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut. 

Saat kotitalousvähennyksen siltä vuodelta, jona olet maksanut yrityksen laskun tai työntekijän palkan ja siihen liittyvät sivukulut. 

Ja nyt tulee paras osuus: voit hakea kotitalousvähennystä kodin kunnossapito- ja parannustöistä, kuten katon pesusta, sisämaalauksesta, ulkoseinien maalauksesta, tiiliseinän impregnoinnista ja (lisää tähän palvelulistassamme oleva palvelu). 

Laskemme sinulle arvion kotitalousvähennyksestä tarjoukseemme

Aloita vinkkaaminen

Voit vinkata meille asiakkaan kerran tai vaikka kaksikymmentä kertaa. Ensimmäisen vinkkisi jälkeen luultavasti huomaat, että tienasitkin vinkistä paremmin kuin nykyisessä työssäsi päivässä. Tutustu esimerkiksi mikrosementtiurakoiden hinnastoon ja anna mielikuvituksesi vaeltaa kohti isoa tilipussia. Jokaisesta urakkaan johtaneesta vinkistä maksetaan muhkea palkkio. 💶💶💶

Katso hinnasto

Vinkkilomake

Lisätiedot

⭐️Huomioithan että vinkki tulee antaa ylläolevan lomakkeen kautta. Kirjoita yhteystietoihin omat yhteystietosi ja kommenttikohtaan tulevan asiakkamme yhteystiedot sekä tietoa remonttitarpeesta.
⭐️Vinkkipalkkio on veronalaista tuloa. Voit laskuttaa palkkion oman yrityksesi kautta. Mikäli sinulla ei ole yritystä, palkkio laskutetaan yhteistyökumppanimme Laskuttamon kautta. Tarvitset ainoastaan verokortin. Palvelumaksu on vain 3%, eli 300€ vinkkipalkkion palvelumaksu on 9€.
⭐️Voit lukea lisää remonttialan digitalisaatiosta ja olla osa tarinaa. Huom.
⭐️Puolisoiden väliset vinkkaukset eivät johda vinkkipalkkioon.